Φυτά και λουλούδια: Φρεσκάδα και χρώμα σε κάθε χώρο!

Φυτά και λουλούδια: Φρεσκάδα και χρώμα σε κάθε χώρο!

Η διακόσμηση του χώρου με φυτά καθαρίζει το περιβάλλον και παρέχει δόσεις ευεξίας.

Τα φυτά και τα λουλούδια είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους διακόσμησης εσωτερικών και εξωτερικών χώρων. Εκτός του ότι διακοσμούν και  παρέχουν μια φυσική πινελιά στο δωμάτιο, έχουν και πολλά άλλα οφέλη. Μεταξύ άλλων ρυθμίζουν την υγρασία και διεγείρουν την συγκέντρωση.

Για όλους αυτούς του λόγους, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να επιλέξετε το κατάλληλο φυτό για κάθε χώρο. Λάβετε υπόψη το φυσικό φως, την υγρασία αλλά και εξωτερικούς παράγοντες όπως κλιματιστικά, θέρμανση, σόμπες κ.λπ. Επιπλέον κάθε χώρος έχει και το μικροκλίμα του… το μπάνιο δεν είναι το ίδιο με μια κουζίνα ή ένα υπνοδωμάτιο. Το να έχουμε φυτά σημαίνει να αφιερώνουμε χρόνο στη φροντίδα τους, οπότε αν γνωρίζουμε τον χρόνο που πρέπει να επενδύσουμε σε αυτά, θα μπορέσουμε να κάνουμε τη σωστή επιλογή

Επιλέγουμε ανάλογα μεγάλα ή μικρά φυτά, με μεγάλα φύλλα ή μικρά φύλλα ανάλογα το μέγεθος του χώρου. Με τη σωστή επιλογή δημιουργούμε αίσθηση ευρυχωρίας,  γεμίζουμε γωνίες και κενούς χώρους σε ένα δωμάτιο. Επιπλέον η χρήση του σωστού διακοσμητικού προβάλλει επιπλέον το φυτό ή το λουλούδι. Υπάρχει μια ποικιλία αντικειμένων όπως κρεμαστά καλάθια, σταντ, γλάστρες και κασπώ από κεραμικές, μεταλλικές ή φυτικές ίνες, διαφανή ή αδιαφανή βάζα και ζαρντινιέρες, μεταξύ άλλων.

Φυσικό άρωμα και πράσινοι τόνοι στους χώρους της κουζίνας.

Τα αρωματικά φυτά είναι οι κατεξοχήν πρωταγωνιστές της κουζίνας. Εκτός από το ότι προσφέρουν φρεσκάδα και χρώμα στο δωμάτιο, εμπλουτίζουν τα πιάτα μας. Τα πιο συνηθισμένα είναι συνήθως ο βασιλικός, το θυμάρι, η μέντα και ο μαϊντανός. Τοποθετήστε τα μακριά από τον άμεσο ήλιο και από εστίες θερμότητας. Για να ομορφύνετε αυτόν τον μικρό κήπο στην κουζίνα, μπορείτε να επιλέξετε μικρές κεραμικές γλάστρες ώστε να διασφαλίσετε ότι δεν θα καταλαμβάνουν πολύ χώρο. Τόσο το κεραμικό όσο και το stoneware είναι πορώδη υλικά που βοηθούν στο φιλτράρισμα του νερού και στην πρόληψη της σήψης των ριζών λόγω της υπερβολικής υγρασίας.

Τροπικό κλίμα στο μπάνιο !

Τα μπάνια είναι συνήθως οι πιο κλειστοί και υγροί χώροι του σπιτιού. Αυτό λοιπόν είναι το ιδανικό περιβάλλον για τα φυτά που απορροφούν εύκολα την υγρασία και ευδοκιμούν σε πιο σκοτεινά περιβάλλοντα. Ο ατμός του ντους παρέχει την υγρασία που απαιτούν τα φυτά και το φως από ένα μικρό παράθυρο είναι συνήθως αρκετό.

Καλά παραδείγματα προσαρμογής σε αυτά τα περιβάλλονται είναι η Βαλλισνερία η οποία απορροφά την υγρασία από τον αέρα μέσω των μακριών φύλλων της και η Φτέρη. Η τελευταία χρειάζεται πολλή υγρασία και λιγοστό φως. Για την τοποθέτηση φυτών στο μπάνιο επιλέγονται συχνά κρεμαστές γλάστρες καθώς δεν καταλαμβάνουν χώρο και όντας ψηλά επιτρέπουν στο φυτό να έρθει σε επαφή με τη συγκέντρωση των υδρατμών γρηγορότερα.

hanging flower pots

Περισσότερη φρεσκάδα και φυσικότητα στους κοινόχρηστους χώρους

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διακοσμήσετε ένα χώρο με φυτά. Μπορεί να είναι πράσινα φυλλώδη, ανθοφόρα ακόμη και αποξηραμένα λουλούδια που προσθέτουν μια πινελιά χρώματος και φυσικής υφής στο δωμάτιο. Το σαλόνι είναι ένα από εκείνα τα μέρη του σπιτιού στα οποία περνάτε τον περισσότερο χρόνο, οπότε το να του αφιερώστε χρόνο και να το μεταμορφώσετε σε ένα ζεστό μέρος είναι σχεδόν υποχρέωση. Τα φυτά με τις γλάστρες τους και τα λουλούδια με τα βάζα τους είναι ένα καλό συμπλήρωμα για να διακοσμήσετε ράφια ή βοηθητικά έπιπλα. Επιπλέον είναι ιδανικά για να δημιουργήσουν ένα ευχάριστο περιβάλλον που όλοι επιθυμούν. Το σαλόνι και οι κοινόχρηστοι χώροι επιτρέπουν πολλούς συνδυασμούς καθώς είναι πολύπλευροι και πολυχρηστικοί χώροι. Μόνιμες ζαρντινιέρες ή σταντ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να τονίσουν ένα φυτό και μεγάλα γυάλινα βάζα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προβολή λουλουδιών ή αποξηραμένων φυτών.

Φυτά που εμπλουτίζουν τον χώρο εργασίας

Τα πολυάριθμα οφέλη που έχουν τα φυτά στην υγεία έχουν ήδη αποδειχθεί. Δημιουργούν χαλαρά περιβάλλοντα και ως εκ τούτου μειώνουν τα επίπεδα άγχους. Επιπλέον, βοηθούν στη μείωση της σκόνης μειώνοντας την ξηρότητα του περιβάλλοντος. Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι το να έχουμε φυτά στον εργασιακό μας χώρο βελτιώνεται η παραγωγικοτητά μας. Και αυτή η επαφή με τη φύση ακόμα και αν είναι μια απλή γλάστρα, παρέχει σημαντικά συναισθηματικά πλεονεκτήματα και μας κρατά πιο συγκεντρωμένους. Καλές επιλογές είναι οι κάκτοι που χρειάζονται ελάχιστη φροντίδα και λίγο νερό. Επίσης ο Πόθος που είναι φυτό που προσαρμόζεται πολύ καλά σε εσωτερικούς χώρους και δεν χρειάζεται υπερβολική φροντίδα, καθώς και τα παχύφυτα που αντέχουν με ελάχιστο πότισμα. Τοποθετήστε τα σε ένα όμορφο κασπώ που θα σας φτιάχνει τη διάθεση!

Menu

Ξενοδοχειακό

Banner menu products

Μπουφέ

Banner menu products

Ηλ.Συσκευές / Μηχ.Κουζίνας

Banner menu products

Σερβίτσια

Banner menu products

Γυαλικά

Banner menu products

Μαχαιροπίρουνα

Banner menu products

Επιτραπέζιος Εξοπλισμός

Banner menu products

Κουζίνα

Banner menu products

Κάδοι Απορ/των - Είδη Καθαρ/τας

Banner menu products

Διακόσμηση

Banner menu products